08 May 2011

Home » Hari Ini Hari Mak Saya!

Hari Ini Hari Mak Saya!

Assalamualaikum.,
 
Kalau dulu2 ya..waktu sekolah asrama dulu aku suka sangat hari ibu ni sebab aku akan pulun gila buat kad, handmade gift semua..tulis puisi, bait-bait lagu..bila balik aje atau bila mak datang melawat aku akan letak sembunyi2 dalam kereta atau handbag mak..hee,.aku malu..nak bagitau mak aku sayang dia pon malu..betul..

Ada suatu hari tu aku terjumpa balik kad2 hadiah2 yang aku buat tu dalam almari mak..hehe..bila baca2 semua balik..rasa macam lawak la..

Tapi sekarang bila dah dewasa ni..tak buat dah semua tu..tak tunggu hari ibu dah pon..ya aku tau semua tu ada sentimental value yang tersendiri..tapi sekarang ni aku jadi macam tak ada idea macam dulu2 lagi..plus malas pulak tu..sekarang aku lagi suka pergi bawak mak makan2 atau belikan something untuk dia la..macam hadiah la jugak kan..cuma tak buat dengan tangan sendiri macam dulu..hadiah yang mak aku sorang je ada..

Mungkin nanti bila aku dah kerja..ada duit..aku nak bawak mak pergi bercuti pulak..pergi pulau la best kan..aman damai..boleh diving ke..snorkeling pon best..tak pon pergi jalan2 kat negeri orang..tengok negeri orang..try makanan negeri orang..oh kena simpan duit banyak2 nih..!!tapi ni pon tak boleh la tunggu hari ibu je kan..paling penting time aku cuti tak kerja la baru boleh..hee,
 

Tapi hadiah aku pada mak sampai mati aku janji..aku tak kan susahkan mak walaupon sesaat..taknak jadi anak yang bermasalah..taknak mak kena pikir banyak2 sebab aku..biarlah untuk adik2 aje..aku ni anak mak yang jarang sangat ada dalam kepala otak mak tu tapi yang selalu ada dalam hati mak kan..walaupun zahir kita berjauhan..tapi dalam doa kita tetap dekat..

..terima kasih mak sebab lahirkan kaklong dalam keadaan yang halal..

p/s untuk ibu-ibu seluruh dunia..haha no hi omedetou gozaimasu.,

[titik]


2 comments:

♥CIK SHA♥ said...

selamat hari ibu buat ibu balqees..bertuah beliau dapat anak sebaik balqees..semoga beliau berbahagia selalu..^_^

BalqeesAmanda said...

terima kasih cik sha..hehe..sy tak baik sgt pon..kdg2 mcm2 hal jugak..hehe

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...