14 January 2011

Home » , , » Bila perempuan dan lelaki ni perasan?

Bila perempuan dan lelaki ni perasan?

Assalamulaikum dan selamat hari jumaat semua..wahh! lama nya aku tak update blog kesayangan aku nih..(teringat pulak kat award aku yang tak ambik lagi tu..kejap2 lagi eh..hee,) terima kasih la kepada kawan2 yang tolong buang2 sawang..cuci habuk2 kat sini ye..

Ok ni bagi aku la ye..perasan ni bagi aku lelaki perempuan sama saja..cuma bergantung pada orang tu sendiri la macam mana dia nilaikan..kadang2 aku ni taklah baik sangat..tapi aku tak jahat tau..aku ngaku aku pernah aje buat2 orang perasan nih..hehe..saja2 la..suka tengok gelagat orang..

 


Sebenarnya tadi aku ade baca satu forum ni..dan isu2 dia membuatkan aku kembali ingat zaman2 sekolah aku dulu..yela..kita ni budak perempuan..lebih2 karang..budak2 laki ejek minah perasan pulak..walaupon ade yang dok usha2..bagi2 hint baik punya..tapi buat bodo aje walaupon pandai sampai addmath dapat A..hehe..macam orang takde perasaan..tersengih-sengih aje aku baca komen2 diaorang..

Kalau nak tau mamat yang dok buat bagi aku perasan dulu tu akan menjadi suami orang tak lama lagi..pilu pulak rasa..huhu..bagi aku dia baik sebenarnya..tapi tu lah bak kata orang..dia bukan jodohku..

Ok la..ni bagi aku la kan..lelaki ni dia akan perasan atau terasa bila perempuan ni ambik berat..caring pasal diri dia kan..betul tak? diakui oleh membe laki2 aku tau..hmm..dan kan aku cakap tadi aku ni suka buat orang perasan kan..haha..tak la..aku lebih kepada psikologi sebenarnya..contoh kalau aku nak mintak tolong ape2 ke..nak tanya sesuatu ke pada membe laki2 ni..aku akan start dengan bertanya khabar dulu..Salam..sihat tak hari ni? Macam mana hari ni..ok?haa..gitu..hihii,

So, ade sorang membe aku ni..dia akan tanya aku balik..mu kenapa ni? Aku jawap..laa..tak ade ape la..saja la tanya khabar kawan2..dia pon..ooo..tak ade la..mu tanye2 gini..rasa macam mana ntah..risau aku..hehe..see..dia dah cuak kan..gelabah tak senang duduk dah..baru tanya khabar kot..hee,

Dan disebabkan aku perempuan ni aku bagitau sikit perasan perempuan ni akan menjelma bila lelaki tu selalu ada bila diperlukan..hmm..macam dia tengah jiwa kacau ke..tengah ada masalah then korang muncul menjadi jaguh dengan memberi sokongan padu pada dia..relax2 kan dia..memang dia akan cari korang lagi la pastu..haha!


Hmm..salah satu relevannya ialah perempuan ni memang fitrah dia suka bercakap even dia pendiam sekalipon..ada masa dia akan jadi seorang yang banyak bercakap..mungkin dengan adik-beradik dia, sahabat sejati dia ke..dan mungkin juga bila terlampau stress..taktau nak luah kat sape2 dah..dan di situ lah peranan seorang lelaki yang dikatakan lebih kurang bercakap pada perempuan ni untuk menjadi pendengar..okess..=)

Hmm..ni cuma sebahagian..mesti ada lagi yang boleh buat korang perasan kan?

......Noktah......

6 comments:

A.S.T.I.N.A said...

yaaaa saya setujuuuu...
memang saya rasa begitu...
kalau orang sentiasa ada di saat kita perlu..

Balqees Amanda said...

hehe astina..yela..bukan semua boleh jadi teman susah dan senang kita kan..=)

tenangsudey said...

kalau pompuan merajuk.. ada tips2 berguna tak? kot2 boleh dikongsi dalam next entry.. heheh suke bace..







Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

BalqeesAmanda said...

To tenangsudey: hehe..inshaAllah..takde aral melintang..bole je share2 kan..=)

ARieF said...

wah..
tips2 bagus ni..
hehe..
jd jaguh pada masa dprlukan..
hehe

BalqeesAmanda said...

hehe..ya2..boleh la arief try kan..

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...