17 January 2011

Home » , » [Review] Khurafat-Perjanjian Syaitan

[Review] Khurafat-Perjanjian Syaitan

Salam semua..

Aku and the geng pegi tengok filem Khurafat Sabtu ari tuh..gempak la jugak..ada la suasana "wayang menjerit" tu kan..matlamat utama aku sebenarnya nak pegi beli tiket balik kampong untuk raya cina nih..so lepas tu meronggeng la kejap..


Tiket lepas maghrib pukul 8.30 malam..tapi bila turun tu tengok2 tak boleh masuk lagi..kenala tunggu dulu kat depan tu..ramai gila orang..maka banyak gila la jugak dosa yang aku kumpul pada waktu tu..macam2 orang pelik..bau pelik..terjadi..mata pulak dok kena tengok..syaitan syaitonah pulak dok hasut2 dalam hati..adehh~

Hmm..ada dulu aku baca blog sape ntah dia cakap sampai boleh terloncat2 ketakutan kan..betul2..membe aku sampai terlompat sebab terkejut..aku ni tak lah sebab aku duduk bersila terus atas kerusi tu..susah la sikit..hantu dia iras2 kembar Ju-on..ngeh3,,hantu perempuan..yang buat bagi terkejut tu sebab sound effect dia la..pastu hantu tu pulak memang kaw2 punya dia tunjuk depan mata..mau tak terloncat..

 
 berhati2 la dengan ini..hihihiii..lama2 tengok gila tak berselera..

Kalau tak tengok lagi tu boleh la pegi try..boleh tahan syok la..takde la keluar menyesal tengok atau tido dalam panggung kan..yang tak boleh blah time hero pikul mayat tu sorang2 dalam hutan..aku rasa kalau yang betul2 punya..tok mudim pon takkan buat keje tak normal tu..
 dalam filem lu memang ade bran bro..hee,,

Yang aku notice cerita2 hantu ni mesti suasana dia gelap ala2 buat filem jadi tak logik lagi tak best..kadang2 masuk rumah pon tak bukak lampu..ade bunyi ape2 pon selambe aje konon berani sangat pegi jalan tengok2..aku rasa kalau dalam realiti..benda pertama yang aku buat adalah mencari suis lampu..by the way..kenapa Liyana Jasmay?..sebab puaka niyang rapik kah?..bila start aje cerita dan ade babak laki bini ni..bising panggung..hishh,,tak sesuai ler..huhu,,

 aku letak gamba pakwe ni lah..menarik sikit pada hantu2 tu..

Antara sebab membuatkan filem ni berada pada paras yang ok adalah bila ada babak makanan ni..memang makan makanan yang betul lagi bersih..bukan la tiba2 mee goreng mamak bertukar menjadi ulat gonggok ke..air sirap jadi darah ke kan..itu semua amat membosankan..

Lagi satu filem ni last2 sekali si hero mati..hehe..aku bagitau pulak..hmm..kena tengok sampai abes baru paham ok..tak paham jugak..tengok lagi sekali..hee,,

world2 jugak bai..akhirat jangan lupa..-ustaz cakap-

p/s aku tengah tunggu nak tengok Kongsi pulak pasni..macam best jek..

daa~

16 comments:

Jejaka Terhangat said...

JT pon ada buat review psl movie ni..overall bese je..tak seram pon..rating JT kasi 2.5/5 je..

Voting Kontest Tidak Lagi Relevan. Kesian Kat Blogger Baru.

..hizamirahim.. said...

wah.
mati la ek?
haha.
tak terasa nak tengok la pulak.
XD

sahromnasrudin said...

berapa dah kutipannya?? dah cecah 5 juta erk...

siTokei said...

promosi mmg terbaik filem nie...
apa2pun saya belum tgk lagi..

BalqeesAmanda said...

To JT: bagi saya ok la jugak..bagus pada filem seram sebelum nih..nak seram sampai tahap mana lagi..?

To hizamirahim: ya..mati..hehe..tapi kena tengok sampai abes baru bole tau..

To sharomnasrudin: owh..tu saya taktaula pulak berapa..=)

To siTokei: hmm..saya tengok ok je la..ade jugak orang cakap tak best kan..tengok la then buat penilaian sendiri ok..

siTokei said...

hihihiii..dah lama dh x layan wayang sejak dh kahwin hihihihi...

Nizam said...

nak tengok ...nizam suka filem2 horror ni... x kisahla ia seram ke x..

Fitrihadi.com said...

errr dosa apa yg terkumpul sebelum masuk wayang tu?? kureng jelas ar..sila demo sket hehee saya kureng sket ar nak tengok cita seram ni..sebab penakot..

hollowgram said...

lum tengok ag Khurafat... setakat ni lum ade plan nak tengok..hehe.. seram siot..

BalqeesAmanda said...

To siTokei : g la sekali sekala..dah kahwin pon kena dating jugak..ngeh3,,

To Nizam: hehe..sesuaila untuk nizam..layan je..=)

To Fitrihadi.com: hehe..dosa2 kecil..takpe..ramai orang cakap cerita ni tak seram kan..bole la tengok..huhu,

To hollowgram : hehe..banyak scene terkejut..

deCrewz said...

Bilalah Jai nak tengok, belum berkesempatan lagi..

siTokei said...

ala dh x syok nak date tgk wayang.....date cara lain plak...x berkenan tgk anak muda dlm wayang hhihihi..byk buat wayang sendiri

ARieF said...

wah..
macam bes je..
tp nk tggu versi download je..
hehe

mesticun said...

takut la tengok filem.nanti kencing malam pula.

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

blackrosehunter said...

best sgt ke cite khurafat ni??

BalqeesAmanda said...

to deCrewz, siTokei,ARieF, mesticun & blackrosehunter :mesti dah tengok skrg ni kan..=)lama nau baru respon..hee,

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...