01 April 2011

Home » , » Petua nak dapat anak kembar.

Petua nak dapat anak kembar.

Assalamualaikum..salam hari Jumaat..apa khabar semua?..harap2 sihat-sihat belaka..
Ceaa..siapa suka baby angkat tangan!!..baca sampai habis okay..

Best kan anak kembar..geram tengok..muka serupa..ade la kembar tak seiras..tapi yang seiras punya lagi cute..;D
 
Mak aku selalu cakap..untung kalau dapat anak kembar ni..sakitnya sekali saja tapi hasilnya dua..(3..4..5..infinity)..tapi risikonya takut tak mampu nak jaga la atau bela..yela..kos lampin anak, susu, nursery kalau isteri kerja..tinggi woo..kalau dah besar pulak..sekolah lagi, keperluan diaorang semua..maksudnya macam serentak nak pakai duit tu kan..

Hmm..so pendapat aku plan awal2..hehe..start saving money bukan untuk menikah aje tapi untuk kehidupan lepas kahwin jugak..

1. Petua orang tua2
Makan sesuatu yang kembar2..aku pon taktau nak buat ayat macam mana..tapi selalunya macam buah pisang yang melekat dua..kembar..ataupon kacang yang melekat..paham tak..
Tapi kalau la betoi..bukan ke makan benda2 macam tu lagi berpotensi nak dapat anak kembar siam ke..sebab kembar yang melekat terus..ape kata kalau nak anak kembar makan aje la pisang tu dua bijik sekali gus..

Mak aku yang selalu cakap macam ni..dulu kecik2 memang aku suka makan buah pisang kembar macam tu..bukan ape geram tengok..montok pisang tu..puas makan..tambah pisang emas..sedap2!

 2.Petua cikgu sains
Cari dan kahwin dengan orang yang ada keturunan kembar..mak dia ka opah dia ka..moga2 terlekat sama pada benih2 pasangan you all tu..tapi ade video ceramah kursus aku tengok hari tu cakap sebab skill jugak..hahaha sumpah lawak!!

3. Petua ustazah sekolah menengah
Berdoa di masjidil haram..lagi afdhal bila pergi bersama suami dan isteri..kat sana doa la apa pon..gerenti mustajab..ustazah aku penah buat macam ni tapi dia mintak nak dapat anak lelaki..then bila balik tu zasss makbul doa dia..syukur..


Dan ni aku tambah sikit pasal anak lelaki dan perempuan..kalau ikut islam kalau nak babyboy banyakkan baca surah yusuf..kalau nak babygirl baca la surah mariam..tapi kalau ikut sains pulak..pandai2 la cari pasal teknik skill tu..ade la belah kanan ke kiri..aku tak ambik port sangat..ngeh3,,lagi satu cikgu sains aku penah bagitau lagi kalau masa dalam kandungan tu isteri mengidam benda masam2..tu tandanya anak gegirl..tapi kalau mengidam jenis benda berprotein tu anak boboy..betul ke tak ni semua wallahualam..

 debab sungguh..comel mulut dia macam tweety..

baby sape la ni..jumpa tadi..pinjam jap ye..


~Sharing Is Caring But Sometimes Sharing Is So Scary~

16 comments:

nescafe_ais said...

owh...leh try ni nanti...hahaha..nice

Video mati bunuh diri >

Syazwani Mazlan said...

hehhee... xleh try lagi.kahkahkah :p

miejigsaw said...

Macam best juga baby kembar ni tapi tengok rezeki la. Cousin aku yang kembar tu selalu bergaduh jer...mungkin masi kecik nti besar pandai-pandai la dia orang tu.

sahromnasrudin said...

wah!!! bagus panduan nie coz ramai yg tak tahu lagi..tenkiu ya

DeQdEq said...

deqdeq mmg teringin sgt nak ank kembar....tp kahwin pun belum lagi..huhuhu

Rina Rossoneri said...

hahaha kita penah dgr xsemestinya ikut keturunan tp yg penting skill..haahahaha..

BalqeesAmanda said...

@nescafe_ais - hehe..try2..mana tau ade rezeki;D
@Syazwani - sama la kita..bole baca je=)
@miejigsaw - hmm..twin pon bole gaduh2 eh..ade gak mak aku ckp petua x bg anak bergaduh..hehe
@sahromnasrudin - sama2..sharing2 aje;D
@Deqdeq - haha..takpe nnt kawin jugak kan..bole la try..hihi,
@Rina - wahaha!!..tu ustaz kursus kawin ckap ade skill tembak2..ade kaitan dgn sains katanya..

toyolkiut said...

oh..
ada petua ye nk dpt kembar ni..
nk test jg bila kawen nnti..
hehe..

BalqeesAmanda said...

hehe..sila2..tak salah berusaha..ade rezeki dapat;D

siTokei said...

alamak anak kembar pun ada petua..hihi ingat main belasah jer hihihi

BalqeesAmanda said...

haha lawak la..kalau main belasah je pon bole dapat jugak..kira hebat la sitokei..hihi,

Azuan said...

gua ada kakak kembar..hahaaa

faisal said...

cari la keturunan yang kembar mcm no 2 tu...doa semestinya tp tak dela wajib kat mekah..yg penting bykkan berdoa..dpat baby pun dah kira bersyukur..kalau kembar apatah lagi

BalqeesAmanda said...

@azuan - yeke..best tak?
@faisal - ok..hehe..kamu keturunan kembar tak??haha!!

cikblurr said...

hmm.....sya xda keturunan kembar tapi mak saya dapat anak kembar....bila tanya masa muda2 dulu mak saya cakap dia suka makan benda2 yang kembar....tak tau la memang betul mitos kata makan bnda kmbar boleh dapat anak kembar ataupun sekadar kebetulan ja..hehhehe....

@zzuer@ said...

sy pn mmg tingin nk dpt baby kembar...fmly belah ayah ada jgk yg dpt ank kembar, hrp2 sy bleh dpt ank kembar jgk...sy pn suka je mkn benda2 yg kembar2;)

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...