28 November 2010

Home » » Blog2 yang serba salah nak masuk..

Blog2 yang serba salah nak masuk..

Assalamualaikum,

Hmm..firstly nak minta maaf la buat entri macam ni pulak kan..yela aku ni bukan nya somebody pon dalam dunia blogging ni..tapi tu la sekadar nak berkongsi pendapat kan..lain orang lain la citarasa nya..

Apa yang membuatkan kadang2 aku jadik serba salah nak masuk blog seseorang tu.. sebenarnya blog yang buat aku jadi macam tu ialah blog yang pernah aku masuk usha2 dulu2.. tengok entri dia macam best2 kan..tapi rasa macam tak ada hati dah nak masuk..


1. Blog yang bila pasang lagu heartattack punya.
Ok..bukan aku cakap tak boleh pasang lagu..cuba paham betol2 ye..boleh nak pasang tapi lagu yang ringan2 dah la..(suka lagu macam sungai lui tu..;D)..ni macam masuk gig pon ada..bingit telinga tau sayang..macam aku pulak memang aku suka dengar radio..masuk2 blog tu gedegang gedegang sekali dia kasi..terkejut kot..kelam kabut aku mute kan..

2. Letak iklan yang kena close2 tu
Aku taktau la korang macam mana kan..tapi aku memang tak berapa berkenan sangat la konsep iklan macam tu..iklan macam tu selalunya appear kat bawah tu..so bagi aku dia macam mengganggu fokus aku nak baca..maksudnya medan penglihatan aku ni terhad pulak rasa..pastu dah la kena close2 pulak kan..leceh..

3. Pasang iklan kat tengah entri
Ni pon pasal iklan jugak..aku pon tak paham la apa sebenarnya blogger ni nak..nak orang masuk baca kat blog dia..tapi macam tak bagi baca..aku ada masuk blog satu nih dia letak iklan tu kat tengah2 entri..sampai aku kena fleksibelkan leher jinjang aku ni pulak kan kalau nak baca..macam mengendap pulak aku rasa..pastu yang best nya aku punya la cari button close tu..memang tak ada..lagi dasyat..aku taktau la pulak kalau kena klik iklan tu dulu baru dia hilang..hmm..nice trick la..tapi aku klik pangkah aje buleh..agak2 la bai,,

4. Yang gila earning
Hmm..gila yang macam mana tu ye?..bagi aku standard la kalau buat blog ni ada orang memang nak duit kan..aku pon letak iklan2 tu..tengok kat tepi tu..ada kan.. tu pon aku tengah bereksperimen ye kawan2..dan aku lagi suka semua tu dikenali sebagai side income kita..
ok..ni jadi dekat sharing site or blog download..aku pon terkejut jugak..selama ni tak pernah lagi aku terjumpa yang macam ni..method yang dia buat ialah bila kita tekan kat link nak download movie ke lagu ke kan..dia keluar cakap required password..kalau kita cancel..automatic la terus jadi error..and then bila masuk balik dia adala bagi kat situ kalau nak password klik kat sini..kita pon percaya la..bila klik aje terus masuk dalam apa2 iklan atau contest2 yang dijoin..takpon dalam youthsays..aduh sakit hati..ntah ada ke tak password tu..lu memang cap ayam la bro,, 

Hmm..tu aje kot yang aku tak puas hati..hehe..aku ni sebenarnya jenis yang tak kisah.. aku baca entri2 korang tu abes sampai komen2 tau..betol..cuma kalau aku aktif aku bagi komen jugak..kalau rajin aku post kat shoutbox tu..kalau aku malas pon aku jadi silent reader aje..tetap pergi melawat jugak kan..

Kamu semua ada tak puas kat blog saya ke?..memang tau dah blog ni tak cantik menarik pon..hee,=)

daa~

5 comments:

Dea said...

muahahaha... best lah, complain nih ceritanya..
but I think problem, kita sama....

saya sih sememangnya gila earning..(hi2) tapi ya begitulah... letak kat tepi cantik2
rela boleh bagi ki$$ tak nak bagi pun tak pe...
belum rezeki kan...

btw, happy new year...
succes selalu...

Balqees Amanda said...

yup dea..kalau just letak kat blog ok..jangan la spam..kesian orang lain..saya pon letak jugak..biar la..terserah orang nak klik..klik la..taknak pon takpe..kita tak pakse..ni dia buat trick pulak..macam nak perkena orang saja..tak profesional la..huhu..

hepy new year too..
kamu pon good luck always..=)

♥ Azzatul Fatonah ♥ said...

nasib tak terase. act x minat nak letak iklan bagai. tapi , tgk org letak. ngade ngade nak ltak gak. haha. ala , blog sy pun bese jep. sempoi.. yang pnting kte puas ati ;))

Balqees Amanda said...

yela..kena puas hati..ala..letak untuk sampingan aje..

saiful amin said...

memang setengah orang macam tu perangai dia... : )
tp biar la blog tu nampak cantik klu nak buat duit dgn iklan pun...

nak kopiah lawat blog saya.. : )
jemput lawat:
http//pemborongkopiah2u.blogspot.com/

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...