08 December 2010

Home » , » Apabila perempuan berkata tak…

Apabila perempuan berkata tak…

Assalamualaikum..sihat semua..bagus lah..alhamdulillah..

Hmm..asyik cakap pasal perempuan je eh aku sekarang ni..huhu..
Ok jom kita tengok apa yang sebenarnya dimaksudkan oleh seseorang perempuan bila berkaitan dengan tidak atau tak nih..ikut pengalaman aku le..macam biase..


1. Tak nak@taknak la..
Ok bila perempuan tu cakap taknak tu paham la bahawa dia memang taknak..jangan paksa lebih2 dah atau ayat2 dia..memang tak makan punya..kalau dia nak pulak macam mana..dia mungkin akan bagi ayat macam ni..ok boleh la..ataupon nak2.!!

2. Tak ada
Hmm..selalunya kalau perempuan cakap tak ada ni kadang2 just nak berdalih aje..contohnya macam kalau nak pinjam barang ke duit ke..bukan taknak kasi tapi bergantung pada keadaan..tengok kalau peminta tu memang jenis tak senonoh punya..baju kalau pinjam pon buat2 lupa nak bagi balik..memang ada banyak baju pon cakap tak ada baju..

3. Takpe@takpe la..
“Hmm..takpe la..takpe2..nak buat macam mana”..tapi kat dalam tu Tuhan saja yang tau..haha..selalunya sebagai ayat penyedap hati aje kot..ayat2 manis untuk orang..aku kadang2 guna jugak..bila aku tengah cakap2 atau gigih ceritakan sesuatu tapi orang tu buat bodoh aje..ntah dengar ntah tak..terpotong stim cerita aku..hmm..takpe la k..(dalam hati: penat aku cerita kau buat tak reti je eh takpe2..)

4. Tak suka
Ni pon ayat yang direct to the point punya..kalau dah dia cakap tak suka kemungkinan kita dah boleh baca dah yang dia pon mesti tak nak jugak..”jom kita kahwin nak?..tak nak la..tak suka.” Fullstop..no argue2 dah..dia tak suka dengan you sebab tu la dia tak nak kawin dengan you..okies,,

~daa=)

8 comments:

cik helena said...

BETUL TU.SEBAB KITA PEREMPUAN :p

BalqeesAmanda said...

hehe..ya kita perempuan..special tue..=)

Anonymous said...

Terima kasih untuk posting yang bermanfaat! Aku tidak akan mendapatkan ini dinyatakan!

akubiomed said...

Memang biasa dengar ayat ini tapi tak tahu betul-betul dimaksudkan :-)

Balqees Amanda said...

hehe..sama2..betul2 la tu..=)

rossoneri said...

kira sopan lah ni...kalau dapat yang minah ganas punya, bingit tinga dengar hoohohohhoo

Balqees Amanda said...

rina..yang ni ayat makan dalam punya ni..

Anonymous said...

hehe, mmg betul

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...