14 December 2010

Home » , , , » Jom cari lelaki maghribi jugak!

Jom cari lelaki maghribi jugak!

Salam to all my readers..ngee~
Havoc sekarang ni eh trend lelaki melayu kahwini wanita maghribi..wahh!!high demand giler eh korang..nak yang putih2 gebu aje walaupon diri tu hitam legam..wahaha

Aku pon kan pulun la cari info2 pasal isu nih..tergugat teruja jugak kan nak tau..ada la forum2 yang aku masuk..dan dua tiga blog yang semuanya menyokong..tapi ade satu blog tu giler sentap kot aku baca kan..siap kutuk perempuan melayu lagi…satu aje aku nak cakap..kamu kutuk maki hamun sekalipon..mak kamu..isteri kamu..anak kamu perempuan melayu tau..jangan jadi macam bak kata pepatah..”pulangkan paku buah keras”..(betul tak?)hee,


Aku rasa  ciri2 kat bawah ni ade aje kat perempuan melayu..tak ade beza ape pon..kenapa aku cakap macam tu?..sebab perempuan maghribi tu yang dari kawasan luar bandar punya..kalau dari kawasan bandar macam mana pulak?

Murah
Murah sebab dia lepasan kolej..RM14ribu..Kalau la keje doktor ke engineer..graduate..doctorate.. macam mana pulak? Tambah pulak tengah laku sekarang ni..konfem harga naik..

Pembersih & jaga pemakanan
Pembersih sebab mandi di bilik berwap dan pakai minyak ape ntah..dah nanti bawak balik Malaysia kena pegi spa sokmo ke beli set sauna gitu?..haha..kami pon pakai olive oil & almond oil..

Belum tercemar
Hmm..perempuan melayu tercemar pon kebanyakannya sebab lelaki melayu juga..jangan lupa itu..tapi yang aku dapat tau tadi..negara maghribi ni antara negara terbesar buat pembedahan jahit semula selaput dara supaya tak kantoi waktu malam pertama..i wonder if is it true..korang try search tengok ok..

Tak berdating
Aku pon tak pernah berdating..pegi makan2 aje..hehe..

Suka menari
Dikatakan boleh menghangatkan suasana dalam bilik bersama suami..nak gelak aku..kalau aku..aku ajak sekali kot menari sama sambil tengok video SNSD..haha..amacam?

Hidup dalam kesederhanaan
Perempuan melayu pon bersederhanaan jugak..makan nasi telor mata dengan kicap pon sodap..


 Ni pulak kenapa lelaki melayu tak patot kahwin dengan diaorang..

1. Akan menyebabkan korang dah tak boleh nak merempit..naik motor pon susah sebab bini maghribi tu tak biasa dengan budaya luar seperti budaya merempit nih..

2. Tak boleh nak cakap “abe2” dah..darling2 aje kot..kena lupakan loghat masing2..kena belajar bahasa arab pulak..tahan ke?

3. Sama jugak..no budu2, tempoyak, sambal belacan..kalau nak pon kena buat sendiri la ye..darling you all tu taktau..nasi kepala kambing tau lah..=)

4. Peratusan bergaduh sempena Aidilfitri lagi tinggi ye..kalau Pahang ke Kedah pon dah bising..tambah la Malaysia Maghribi..

Hehe..sebenarnya aku tak kisah pon..atas individu la..nak kahwin boleh tapi kena sabar banyak dan risiko tinggi jugak tu..sebab ape..kita dengan diaorang sangat berbeza..budaya, cara hidup, cara percakapan, bahasa komunikasi,faktor makanan..kalau dengan kaum2 lain yang sedia ada kat Malaysia ni pon kadang kita rasa macam tak boleh terima sangat..tambah la yang dengan kaum yang kita tak pernah biasa langsung..takut lama2 akan timbul jugak konflik2 tu..awal2 memang la tak nampak lagi..=)

p/s jom cari lelaki maghribi pulak la..boleh tukar sama tukar kan..haha

 hensem kan..nak2 pulak pandai main gitar..hee,
 …Noktah…

14 comments:

Ika Suhaimi said...

hahaha...like it..
orang melayu kita ape kurangnye..
takkan melayu hilang di dunia kn? =P

Raph said...

haha makin panas kisah ni... hmm aku pun consider juga gadis moroco ni... kalau orang mesia ni mahal sangat wakaka

Are D Natasha said...

yupp tul tu.nielah lelaki melayu..bukan nak pandang rendah..ttp stp fakta adalah satu fakta..

nabilah_2908 said...

kalau lelaki Malaysia kawan dgn org luar..xde hal...boleh bawa wife dia balik malaysia..ajar cara hidup malaysia... :)

kalau yg perempuan tu yg payah...x snggup kot tukar warganegara.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAMAN OH SAMAN

rossoneri said...

jom balqees,kita menari Gee Gee Gee Gee Gee baby baby...hahahaha...
ingat lelaki je ke ley carik maghribi, kita perempuan carik korea punyaaaaa....hahahah... oh no,xkuasa...malas nak pening2 kepala,carik melayu sudah..

maverick said...

skang trend kawin maghribi ke?...tapi kawin dgn melayu lagi ramai...maksudnye kawin melayu lagi trend...hehe...

Balqees Amanda said...

@Ika Suhaimi...hehe yela ika..dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung..=)

Balqees Amanda said...

@Raph...mahal2 la baru best..ape kes megasale2 nih..huhu

Balqees Amanda said...

@Are D Natasha..hehe ye2..betul2..

Balqees Amanda said...

@nabilah..tapi kalau dah kawin jugak..kena la ikut suami..

Balqees Amanda said...

@rossoneri...hahaha kita menari lagi power okey..rina tak payang pening2 cari dah..sebab dah jumpa..;p

Balqees Amanda said...

@maverick..tu trend sepanjang zaman dah kot..hehe

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

hahaha ! betul2,, setuju,, nk yg putih2 aje,, hish

Balqees Amanda said...

hehe..sebab diaorang hitam2..

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...