31 December 2010

Home » » Malam yang menyakitkan aku.

Malam yang menyakitkan aku.

Assalamualaikum,,

Oh lama rasa nya aku tak tulis entri emo2 aku nih..penah ke aku tulis?.hmm..lebih kurang macam sini la..tulis ikut perasaan yang tak best..=(

Betul kata-kata orang kebenaran itu memang susah nak ditelan..aku mengaku nak telan air liur ni pon rasa payah tau nak masuk dalam..tambah la benda lain..sebab tu kot kalau tengah2 jiwa kacau  ni ade orang sampai hilang selera makan..mandi tak basah tido tak lena..tapi aku bukan macam tu eh..makan2 tido2 ni takde effect..kalau mandi..pheww..sejok kot time2 winter sonata ni..

Tadi aku terskodeng blog sorang batchmate aku ni..dia tulis lepas ni boleh la dia selalu update blog..sebab dah tak busy..buat final projek pon dapat A..semua penat lelah terbayar..sentap beb aku baca..dia dapat A tuh..aku ni tak dapat A kawan2..tak cukup ke aku berpenat lelah? Tension aku..serius..




Sebab gred tak best ni jugak la pointer aku jatuh jahanam..pointer diaorang mesti naik mencanak kan..aduh!! tension lagik…

Tahun 2011 kejap aje lagi nak masuk..tahun tu la aku akan mula bekerja..dengan final projek pon gred macam hampeh..pointer pon corot lagik..company mana la nak ambik aku keje ni wey..(sambil picit2 kepala kasik pressure turun..)

Ok la nak pegi berfoya2 kejap..pikir banyak pon tak guna..benda dah jadi……..


Ku berjalan dalam malam
Bersama bulan yang suram
Jejak langkah meninggalkan kelam
Biarlah berlalu semua silam..

p/s aku buat sendiri tau puisi ni..penat aku bagi rima tu sama kat belakang..hehe

< entri jiwa kacau >

.......Noktah........

15 comments:

GenGkey said...

woooow...
lek2 bro..
arini ari die..
sok lusa sape tau..
usahe kne lbey sikit..
ari blakang kte tataw pe kte dpt..
papepun usahe eskelator kejayaan..
ahax..peace..:D

blog-tips-kurus said...

sabola nak..
*heartbeat:)

nadiayaya said...

benda da lepas, let it be...next sem adakan...pulun dasat2 ok. Chaiyok2..:)

JINKAMEN said...

salam..
jangan cepat menyerah bro..jatuh sekali bukan bermakna terus kalah..dalam hidup perlukan perjuangan..jangan sebabkan tercedera sedikit kita terus menyerah..ingat!!orang dulu-dulu pun ada yang tercedera waktu berperang..tapi diorang terus bangkit...

errr..aku cerita pasal apa ni ek

toyolkiut said...

sabar ye..

::nuRuLaDHar:: said...

saba la..de hikmah semua yg tejadi. mungkin. =)

... said...

as salam..
oo..jangan khuatir.
rezeki-Nya tak terbatas tau.
usaha dan ikhtiar ;)

boleh ambil kursus2 tambahan bagi mengukuhkan lagi major yang sekarang.jangan putus asa ;)

Balqees Amanda said...

To GengGkey:
usaha dah bro..tapi tu je yang dapat..tima kasih bagi semangat..ahaks,,peace!

To blog-tips-kurus:
sabo dah la ni..hik2,,HB..klik2,,hehe=)

To nadiayaya:
tiap2 sem pulun..tapi ntah la ade aje yang tak kena..sem depan ade lagi final project design tapi by group..lagi susah..thanks bagi semangat..aja2 fighting!hehe..

Balqees Amanda said...

To jinkamen:
bro citer pasal perang zaman dulu2..takpe2..
kiasan kan..haha

To toyolkiut:
ok2..saya sabar..cuma tacing2 sikit je..hehe=)

To nuruladhar:
ye..semoga betul kata nurul..ade hikmah yang baik nanti2..thanks=)

To ...:
hehe..taknak dah dok sini..hmm..yela..mungkin bukan rezeki saya sekarang kan..tima kasih!

rossoneri said...

tak semua company tengok pointer,banyak company tgk how u present urself...balqees dpt 3.5 ke, ok lah tuuu,nak dapat 4 flat susah lah yang oii

Balqees Amanda said...

rina!!!tu kartun tu yang dapat 3.5 la..bukan kite..kartun 1.5 takde pulak..hahaha!hmm..tapi nak dapat pegi interview tu kena tengok pointer jugak kan..

Magrib said...

relax.. relax... cool okeh??? anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Ranking of Malaysian's Heroes, Safee, Shahrul and Fahmi
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Al Fatihah untuk Faizal Yusof
Saya Jamin Shampoo anda guna boleh bawa Penyakit!
Tahun Baru Ramai Orang Buleh Mati!
Tahun Baru? - Nah Lubang Hidung
Mari lah ROGOL saya!

BalqeesAmanda said...

ok magrib..takde hal la..hehe..chill2,,ok=)

A.S.T.I.N.A said...

Best puisi itewwwwww...

Balqees Amanda said...

haha tengkiu2..

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...