24 December 2010

Home » , , » Mitos perempuan dan masak memasak

Mitos perempuan dan masak memasak

Salam..hai..hello..konniciwa..
Esok krismas…hihi..saje nak bagitau..

Ok selalu aku baca pasal perlu ke eh perempuan ni tau masak?..dan selalu jugak yang bertanya tu seorang perempuan..ramai yang akan jawap perlu la..tapi bukan la terer masak yang gempak2..simple2 pon jadi la..huhu..ni aku setuju jugak..barang boleh lapik2 perut orait la tu kan..

Tapi bila dah berkahwin,suami nak makan yang gempak2 pulak macam mana?..kita boleh masak yang simple2 je..kalau yang macam ni aku taktau la si suami tu nak makan gempak2 macam mana kan..kalau steak ke ayam tandoori ke..sila la pegi ke kedai yang berdekatan rasa nya..tapi kalau gulai ke masak sambal ke..aku rasa takde hal kot..sebab kalau masak sambal tu aku rasa sama je cara masak nya..cuma kalau dia nak sambal ayam..masukkan ayam..nak kerang masukkan kerang..gitu ye..

Bagi aku pendapat peribadi la kan..tau masak ni harus la..takyah pikir untuk orang  lain..pikir untuk diri sendiri pon cukup la..kita kena masak untuk diri kita nak makan..alah..kalau pegi beli kat kedai pon takat nak order nasi goreng..kat rumah pon boleh buat kan..melainkan kalau malas nak masak..yang tu aku pon kadang2 jadi jugak..hehe..

Hmm..kepada yang taksuka masak atau tak pernah masuk dapur tu cuba try jejak tengok..best ape..tambah kalau time2 cuti..kita masak dan makan ramai2 dengan family..sangat fun and enjoyable ok..pastu ade yang puji sedap pulak kan..oh kembang kempis tali kecapi..kenyang perut plus suka ja hati..hihi,,

 p/s aku penah belaja satu makanan sarawak ni..takpayah masak pon..=)
 daa~

9 comments:

Love hurt aeNnn said...

saya suka masak ;))

Balqees Amanda said...

hehe..saya pon suka jugak=)

zaira said...

saya memasak!

Balqees Amanda said...

hehe..bagus2=)

iniialahaku said...

yg xpernah masak 2 ntah2 masak air pon hangit pa??ngeh2...

mie said...

gue mau rasa masakan balqees..
heheee

Balqees Amanda said...

to iniialahaku:
hoho..kalau macam tu dapur gas pon meletup..

to mie:
meh2 datang umah..hihi,

A.S.T.I.N.A said...

Saya suka MAKANNNNN...! ouh sedapnye.. tak kisah lah saperpun masak.. time kasihhhhh :)

Balqees Amanda said...

astina..kalau kita sendiri yang masak...sedap+puas hati+senang hati..hihi,

Post a Comment

Thanks for visit and leave comment on my blog..=) Hope to hear from you again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...